Soep Van Kikkererwten, Pompoen En Anijszaad

6
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kikkererwten 24 uur in een grote pan water weken. Spoel de kikkererwten de volgende dag af onder stromend water, zet ze onder in vers water en breng het aan de kook. Laat 45 minuten koken of tot de kikkererwten zacht zijn. Laat ze afkoelen. Schep de erwten uit de pan met een schuimspaan. Verwijder de velletjes door de erwten tussen uw vingers te knijpen. Houd de kikkererwten apart in hun kookvocht. Prik 2 kruidnagels in elke ui. Stop het anijszaad in een klein zakje van neteldoek. Bind peterselie, selderie en laurierblad samen tot een bouquet garni. Doe pompoenblokjes, uien, zout en peper in een grote pan, giet de melk erover en voeg het kruidenbuiltje en het zakje anijszaad toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1 uur koken of tot de pompoen gaar is. Verwijder uien, anijszaad en kruidenbuiltje. Controleer of de kruidnagels nog in de uien zitten, zo niet dan moet u ze uit de soep halen. Plet de pompoen in de melk tot een moes, terwijl de soep nog warm is. Giet de soep in een schone pan. Snijd de boter in blokjes en voeg ze van het vuur aan de soep toe. Roer tot de boter gesmolten is. Warm de kikkererwten snel op in hun kookvocht. Laat ze goed uitlekken en voeg ze vlak voor het opdienen toe aan de soep.

Soep Van Kikkererwten, Pompoen En Anijszaad is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
2 uur-
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Pistache merengue, yoghurt en vijgentruffel
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept