Kip Met Ingemaakte Citroenen En Olijven

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de kip schoon. Doe de gemberpoeder, kaneel, saffraan, een snufje peper en zout m een grote pan met ongeveer 700 ml water en de olie. Goed roeren, dan de kip met de lever en de overige ingredienten toevoegen, behalve de ingemaakte citroen- oflimoenschil en de olijven. - Afgedekt 45 minuten laten sudderen, onder af en toe keren. Voeg indien nodig meer water toe. De schil en de uitgelekte en afgespoelde olijven toevoegen. Nog eens 15 minuten laten koken of tot de kip zo gaar is dat het vlees gemakkelijk loslaat van het bot. De lever verwijderen, pureren en dan terug doen in de pan om de saus te binden, die al grotendeels ingekookt maar niet te droog moet zijn. - Leg de kip op een dienschaal en giet de saus er overheen. Warm opdienen.

Kip Met Ingemaakte Citroenen En Olijven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept