Melui Mebrom (Marokko)

7
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het gezeefde meel met een theelepel zout in een kom doen; in het midden een kuiltje maken. Geleidelijk aan 2 kopjes water toevoegen en door de bloem kneden. Vervolgens zoveel water toevoegen als nodig is om een glad, soepel deeg te vormen. Balletjes van ongeveer 50 gr vormen en op een ingevette, vlakke ondergrond leggen. Het deegballetje met de geoliede bal van de hand pletten. Vervolgens het deeg met de hand in alle richtingen voorzichtig oprekken tot de pannenkoek zeer dun is. De pannenkoek aan alle zijden naar binnen vouwen zodat er een vierkant van 8 cm ontstaat. In een koekenpan wat boter smelten en de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.

Melui Mebrom (Marokko) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vissteaks uit Marokko
0 min
Bekijk recept

Melui (Marokko)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Maa Loz Oe Chlit (Marokko)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Maa Chlii (Marokko)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Melui
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept