Zet de couscous onder koud water en laat hem 10 minuten weken. Giet het af, verdeel de couscous over een dienblad en laat hem 20 minuten rusten. Roer de couscous af en toe met de vingers los. Schil de gemberwortel en rasp hem. Verhit intussen de olie in een pan en roerbak de groenten 10 minuten. Voeg de gember, knoflook en specerijen toe, schep alles goed om en bak het geheel 2 minuten. Schenk de linzen, tomaten, bouillon en rozijnen erbij. Breng het op smaak met zout en peper. Breng alles weer aan de kook en draai het vuur lager. Zet de couscous in een stoompan boven de groenten. Laat de couscous afgedekt 20 minuten stomen. De korreltjes moeten opgezwollen en zacht zijn. Schep de couscous in een schaal. Voeg het citroenraspsel en -sap toe aan de groenten en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel harissa toe, harissa is heet, dus wees voorzichtig. Verdeel de couscous over 6 borden en schep de groenten erop.