Lamskefta In Tomatensaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de ingredienten voor de kefta in een kom. Kneed ze 3 - 4 min. met je handen tot een fijn mengsel. Neem een flinke eetlepel van het deeg en rol het met natte handen tot een balletje. Herhaal dat met de rest van het deeg. Leg de balletjes in een laag op een schotel, dek ze af en zet ze koel weg.Verhit de olie in een grote braadpan, voeg enkele balletjes toe en rol ze door de pan, zodatt ze aan alle kanten bakken. Herhaal dat met de rest van de balletjes.Bereid de saus. Verhit de olie in een steelpan en bak de ui zachtjes tot hij gaar en goudbruin is. Voeg de knoflook en de specerijen toe en laat 30 seconden al roerend bakken tot het aroma vrijkomt. Voeg de tomaten, het water, de harissa of de chili en de peterselie toe. Breng aan de kook.Voeg de vleesballetjes toe, breng weer aan de kook en temper dan het vuur. Laat 50 min. zachtjes sudderen. Voeg de koriander toe en laat 5 min. sudderen. Breng op smaak.

Lamskefta In Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept