Snijd het vlees in dobbelstenen en wrijf het in met zout en peper. Snipper de uien. Verhit de olie in een braadpan en schroei hierin het vlees rondom dicht, het vlees hoeft niet bruin te zijn. Voeg ui, saffraan, kurkuma, gemberpoeder, 1 tl peper en zout en het kaneelstokje toe en laat alles 2 min. zachtjes pruttelen. Schenk zoveel warm water in de pan tot het vlees net onder staat. Laat het vlees, met een deksel o de pan, in 1 1/2 tot 2 uur zachtjes gaarstoven. Snijd het vruchtvlees van de peren in kwarten. Verwijder het kaneelstokje en roer de honing door het stoofvocht. Laat hierin de peren in ca. 10 min. zachtjes gaarstoven. Schep regelmatig vocht over de peren. De gaartijd is afhankelijk van de soort en rijpheid van de peer. Laat het stoofvocht op hoog vuur iets inkoken of bind het met aardappelmeel of maizena. Breng het gerecht met zout en peper op smaak. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin en strooi het over het gerecht.