Marokkaanse Kip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de stukken kip rondom aan. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Voeg uien, gemberpoeder, zwarte peper, kurkuma, komijn, kaneel, nootmuskaat en zout aan de olie toe en fruit het geheel op laag vuur tot de uien glazig zien. Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze mee tot een dikke saus ontstaat. Schep de stukken kip hierdoor en stoof de kip in 40 minuten gaar. Roer de laatste 5 minuten citroensap, olijven en peterselie door de saus. Schik de stukken kip op een voorverwarmde schaal. Laat de saus eventueel inkoken en schenk de saus over de Marokkaanse kip.

Marokkaanse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept