Smelt de boter en de olie in de tagine. Voeg het kaneelstokje toe, de helft van de gemalen kaneel, de saffraan, gember, de uien en het vlees. Kook het vlees zachtjes, aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Voeg dan zoveel water (of als je wilt witte wijn) toe om het vlees net te bedekken. Breng weer aan het koken, voeg naar smaak zout toe, zet het vuur lager, bedek, en laat 1 uur stoven. Voeg de pruimen toe, de resterende kaneel, en de honing. Laat verder stoven voor ongeveer 30 minuten, of tot de pruiimen uit elkaar zijn ′geploft′en het vlees heel zacht is. Haal het vlees en de pruimen uit de tagine. Kook daarna de saus in (dit kan eventueel ook in een aparte pan gebeuren) tot die dik is. Voeg de resterende boter toe, proef en als e smaak goed is, voeg dan de pruimen en het vlees weer toe. Strooi het geroosterde sesamzaak erover, garneer met citroenzesten en dien op met couscous.
Tagine Van Lamsvlees Met Pruimen is een recept van Smulweb.nl