M`hanscha

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De poedersuiker oplossen in de mazhar en samen met de amandelen in een keukenmachine vermalen tot er een pasta ontstaat. In een pan de boter laten smelten en hierin de amandelpasta op een laag vuur al roerend verwarmen tot de suiker gesmolten is. van het vuur nemen en goed laten afkoelen. Dan 2-3eidooiers en de kaneel erdoor roeren. Van deze massa lange worstjes met een doorsnee van 2cm vormen. De bstella-vellen in rechthoeken van 20 bij 30cm snijden. De resterende eidooiers liskloppen en hiermee telkens twee bstella-vellen met de smalle kant aan elkaar plakken. In de lengte er een amandel-′worstje′ opleggen en het bstella-vel oprollen. de uiteinden met eigeel aan elkaar plakken. Als alle rollen klaar zijn,eentje spiraalgewijs oprollen en op een ingevette bakblik leggen. Met de overige bstella-rolletjes de spiraal steeds groter maken; uiteinden aan elkaar plakken met eigeel. Tenslotte het hele gebak bestreiken met eigeel. De oven voorverwarmen op 180?C en de amandelspiraal ongeveer een half uur bakken. Voor het serveren op een ruime schaal overdoen en bestrooien met suiker en kaneel.

M`hanscha is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker