Melui Maa Chlii (Marokko)

7
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het maken van het deeg de bloem zeven en met een theelepel zout in een kom doen; in het midden een kuiltje maken. Geleidelijk aan ca. 7 dl water toevoegen tot een glad en soepel deeg ontstaat. Een balletje deeg van ca. 50 gr vormen en op een vlakke ondergrond, die met wat olie is besprenkeld, plat maken. Gebruik hiervoor de bal van de hand, die ook met wat olie ingevet is. Het deeg zo dun mogelijk uitduwen, vervolgens in alle richtingen oprekken tot een zeer dunne pannenkoek. In het midden van de pannenkoek wat vulling leggen. De zijkanten van de pannenkoek naar binnen vouwen, zodat er een vierkant van 6 cm ontstaat. De naden goed aanduwen. De gevulde pannenkoeken met chlii-vet bestrijken en op een ingevet bakblik leggen. In een middelmatig hete oven in ongeveer 10 minuten goudbruin bakken. Heet serveren.

Melui Maa Chlii (Marokko) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vissteaks uit Marokko
0 min
Bekijk recept

Melui (Marokko)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Maa Loz Oe Chlit (Marokko)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Mebrom (Marokko)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Melui
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept