*Snijd het vlees in grote blokken en wrijf deze in met zout, peper en saffraan. *Pel en snipper de uien. *Zet de schaal van de tajine of braadpan op een heel laag vuur en verhit de boter erin. *Bak het vlees om en om dicht, het hoeft niet bruin te worden. *Voeg de ui toe met het kaneelstokje.Schenk warm water in de schaal (circa 5dl) tot het vlees onderstaat. *Laat het gerecht ruim anderhalf uur zachtjes stoven. *Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. *Neem het vlees uit de pan en roer het kaneelpoeder e de honing door het kookvocht. *Laat de peren hierin zachtjes gaar worden.(tijd is sterk afhankelijk van de rijpheid van de peren) *Neem de peren uit de pan en laat het vocht wat inkoken. *Leg het vlees terug in de pan enschik de peren eromheen. *Rooster de helft van de amandelen en maal de andere helft. *Roer de gemalen amandelen door het stoofvocht om dit enigzins te binden en strooi de hele amandelen over het gerecht. *Garneer met verse of diepvries koriander.
Tajine Met Peren, Amandelen En Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl