Tajine Met Peren, Amandelen En Lamsvlees

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

*Snijd het vlees in grote blokken en wrijf deze in met zout, peper en saffraan. *Pel en snipper de uien. *Zet de schaal van de tajine of braadpan op een heel laag vuur en verhit de boter erin. *Bak het vlees om en om dicht, het hoeft niet bruin te worden. *Voeg de ui toe met het kaneelstokje.Schenk warm water in de schaal (circa 5dl) tot het vlees onderstaat. *Laat het gerecht ruim anderhalf uur zachtjes stoven. *Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. *Neem het vlees uit de pan en roer het kaneelpoeder e de honing door het kookvocht. *Laat de peren hierin zachtjes gaar worden.(tijd is sterk afhankelijk van de rijpheid van de peren) *Neem de peren uit de pan en laat het vocht wat inkoken. *Leg het vlees terug in de pan enschik de peren eromheen. *Rooster de helft van de amandelen en maal de andere helft. *Roer de gemalen amandelen door het stoofvocht om dit enigzins te binden en strooi de hele amandelen over het gerecht. *Garneer met verse of diepvries koriander.

Tajine Met Peren, Amandelen En Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept