Marokkaanse Rijst

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de kippelevertjes in een beetje olie. Snijd de geschilde uien in plakjes, evenals de gewassen en in citroensap geweekte champignons. Verwijder de pitjes uit de paprika en snijd ze in stukjes. Leg de tomaten in kokend water om de schil gemakkelijker te kunnen verwijderen, haal de pitjes eruit en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Verhit in een pan 6 eetlepels olijfolie. Fruit de uien tot ze goudbruin zijn en voeg er dan de kippelevertjes en alle groenten aan toe. Breng op smaak, roer alles goed dooreen en voeg vervolgens rijst, saffraan en gember toe. Giet er al roerend 4? kopje kokend water bij, doe het deksel op de pan en zet die ongeveer 40 minuten in de oven. Daarna moet al het water verdampt zijn. Doe intussen de rozijnen in warm water om ze te laten wellen en rooster de amandelen lichtjes in de oven. Voeg de uitgelekte rozijnen en de geroosterde amandelen toe op het moment van opdienen.

Marokkaanse Rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept