Bereiding
Trek in 1? uur een bouillon van 1? l water, een lamspootje, 4 kippenpoten, knoflook, 2 blaadjes laurier, 2 takjes selderij, 200 g worteltjes en 2 preien. Voeg na die tijd toe 250 g sperziebonen, 4 tomaten, oregano, schijfje citroen, 2 courgettes in blokjes, 1 theel. chilipoeder, 1 theel. komijn, 1 theel. djahe, zout en een blik kekererwten (garbanzos/chickpeas) Spoel 250 g couscous in een vergiet en laat die boven de ragout in ? uur gaarstoven. Fruit 3 rode paprika′s en 4 tomaten in 5 lepels olijfolie, doe er enkele lepels bouillon, knoflook, cayennepeper en 1 theel. scherp paprikapoeder bij. Sudder ? uur en wrijf door een zeef tot saus. Doe vlees en groente op een schaal, serveer de saus en couscous apart.