Was de sardines onder stromend water en wrijf met uw duim de harde schubben van de visjes. Draai de kop eraf met duim en wijsvinger. Ga in een beweging met de wijsvinger door de buik van de sardine en ontdoe de vis zo van de ingewanden. Was de schoongemaakte sardientjes nog een keer en zet ze opzij in een schaal. Snijd de peterselie of de koriander fijn en strooi het over de sardientjes. Pers er de knoflook over uit. Strooi zwarte peper, paprikapoeder en zout over de vis. Schep nu met de hand de vis, kruiden en zout door elkaar. Strooi de smida op een plank en voeg er een snufje zout aan toe. Haal de sardientjes een voor een aan beide zijden door de smida. Leg de gepaneerde sardientjes naast elkaar op een schaal. Neem een ruime koekenpan en verhit hierin de olie. Leg de sardientjes naast elkaar in de hete olie en bak beide kanten 3 tot 6 minuten. De sardientjes zijn klaar als ze goudgeel van kleur zijn. Voeg indien nodig olie toe alvorens de volgende portie sardientjes te bakken. Laat de olie dan wel weer even op temperatuur komen.