Tajine Van Lamsvlees En Artisjokken

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlees in 12 gelijke stukken snijden en bestrooien met peper. Ui en knoflook pellen en snipperen. In tajine (op vlamverdeler) olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Ui, knoflook, saffraan en gemberpoeder toevoegen en 1 minuut meebakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen en zoveel kokend water toevoegen dat vlees net onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur ca. 1 uur laten sudderen. Tomaten schoonmaken, in plakjes snijden. Artisjokken afgieten en halveren. Tomaat en artisjokken door vlees scheppen. Gerecht afgedekt nog ca. 30 minuten laten stoven. Laatste 5 minuten erwten laten meestoven. Breng op smaak met zout. Garneren met koriander en in partjes gesneden citroen.

Tajine Van Lamsvlees En Artisjokken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept