Kip Op Z'n Marokkaans

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de kikkererwten een dag van tevoren in ruim water en kook ze daarna in schoon water met wat zout gaar. Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Bak de kippenpoten in de olie rondom bruin. Fruit de knoflook, de prei, het gemberpoeder, het kaneelpoeder, de koenjit en de peper even mee. Schep de gekookte kikkererwten en de rozijnen erdoor en laat het gerecht 15 minuten zachtjes stoven. Garneer met peterselie en geef er Marokkaans brood (of grof witbrood) en een wortelsalade bij.

Kip Op Z'n Marokkaans is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept