Gemberkip Met Pompoenpuree

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

DE KIP: Verhit 4 el olie in een diepe koekenpan en braad hierin de kippenboutjes. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de uienringen mee tot ze glazig zijn. Blus af met een scheutje gembersiroop en 500 ml water. Laat ca. 40 minuten op middelhoog vuur stoven met het deksel op de pan. DE PUREE: Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout en tijm. Besprenkel ze daarna met 2 el olijfolie en gril ze in 15 tot 20 minuten in de oven gaar. Haal ze uit de oven en prak ze met een vork op een plat bord tot puree. Verhit 2 el olijfolie en fruit hierin de knoflook, saffraanpoeder en de kurkuma, voeg de pompoenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

Gemberkip Met Pompoenpuree is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept
Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept

Gemberkip
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde gemberkip
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige Gemberkip
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept