Couscous koken volgens gebruiksaanwijzing. Laten afkoelen. Ui fijn snipperen. Oesterzwammen schoonvegen. In stukken snijden. 1 el boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui ongeveer 3 min. bakken. Oesterzwammen ongeveer 1 min. meebakken. Uit pan ui en oesterzwammen scheppen. In bakvet rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Op smaak brengen met kerriepoeder, zout, en peper. Door couscous ui-oesterzwammmengsel en kaassaus roeren. Ovenschaal ( inhoud 1? l) invetten. Couscousmengsel erin scheppen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. (Mooi venkelgroen achterhouden) In vieren snijden. Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van oven couscousschotel in ongeveer 35 min. heet laten worden en lichtbruin laten kleuren. Intussen venkel in ongeveer 15 min. gaar koken. Afgieten. Op couscousschotel leggen en beetje erin drukken. Garneren met venkelgroen.
Couscousschotel Met Oesterzwammen En Venkel is een recept van Smulweb.nl