Zet de tajine op het vuur (gebruik een warmteverdeler indien u op gas kookt), giet de helft van de olie erin en laat deze heet worden. Voeg de gehakte uien toe en fruit deze glazig. Laat in een braadpan de rest van de olie heet worden en bak daarin de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Doe de stukken vlees bij de uien in de pot, evenals de stukken paprika. Snijd de gepelde tomaten in stukken en voeg ze toe. Giet de bouillon erbij en leg het kruidentuiltje erin. Knijp de knoflook erboven uit en voeg naar smaak een beetje zout toe. Breng alles aan de kook en laat het gerecht op een zacht vuurtje met het deksel op de pot, ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Laat de pruimen even uitlekken en voeg ze na 1 uur toe. Laat alles nog een 30-tal minuten zachtjes stoven. Rooster de amandelen in de droge koekenpan met antikleeflaag goudbruin en roer ze vlak voor het serveren met een houten lepel door het gerecht. Proef of de schotel goed van smaak is en voeg eventueel nog wat zout toe.
Tajine Van Lamssvlees Met Pruimen En Amandelen is een recept van Smulweb.nl