Tajine Van Lamssvlees Met Pruimen En Amandelen

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de tajine op het vuur (gebruik een warmteverdeler indien u op gas kookt), giet de helft van de olie erin en laat deze heet worden. Voeg de gehakte uien toe en fruit deze glazig. Laat in een braadpan de rest van de olie heet worden en bak daarin de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Doe de stukken vlees bij de uien in de pot, evenals de stukken paprika. Snijd de gepelde tomaten in stukken en voeg ze toe. Giet de bouillon erbij en leg het kruidentuiltje erin. Knijp de knoflook erboven uit en voeg naar smaak een beetje zout toe. Breng alles aan de kook en laat het gerecht op een zacht vuurtje met het deksel op de pot, ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Laat de pruimen even uitlekken en voeg ze na 1 uur toe. Laat alles nog een 30-tal minuten zachtjes stoven. Rooster de amandelen in de droge koekenpan met antikleeflaag goudbruin en roer ze vlak voor het serveren met een houten lepel door het gerecht. Proef of de schotel goed van smaak is en voeg eventueel nog wat zout toe.

Tajine Van Lamssvlees Met Pruimen En Amandelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept