Bak de stukken lamsvlees in de olie in de tjiane rondom bruin. Strooi de knoflook erover. Meng saffraan,komijn,gemberpoeder en paprikapoeder en strooi de helft van dit mengsel over het vlees. Leg de tomaten erop en strooi daarover de rest van het kruidenmengsel. Sluit de tjiane en laat het gerecht ca. 20 min. stoven. Leg dan de sperziebonen in de tjiane en strooi hier wat zout over. Schenk er 5 dl. water over, sluit de tjiane weer en laat het gerecht ca. 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg eventueel wat extra water toe als er teveel vocht verdampt. Voeg 5 min. voor het einde van de stooftijd de citroen en olijven toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en laat de saus eventueel iets indampen. Bestrooi het gerecht met peterselie.
Tajine Met Lamsvlees En Sperziebonen is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam