Tajine Met Lamsvlees

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de stukken lamsveel in de olie in de tajine rondom bruin. Strooi de knoflook er over. Meng saffraan, komijn, gember- en paprikapoeder en strooi hiervan de halft over het vlees. Leg de tomaat erop en strooi daarover de rest van het kruidenmengsel. Sluit de tajine en laat het gerecht /- 20 min. stoven. Leg de sperziebonen in de tajine en strooi hier wat zout over. Schenk er 5 dl water over, sluit de tajine weer en laat het gerecht /- 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg eventueel extra water toe. Voeg 5 min. voor het einde van de stooftijd de citroen en olijven toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en laat de saus eventueel iets indampen. Bestrooi het gerecht met peterselie

Tajine Met Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept