Melui Maa Loz Oe Chlit (Marokko)

7
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het maken van het deeg de gezeefde bloem met een theelepel zout in een kom doen; in het midden een kuiltje maken. Geleidelijk aan ongeveer 3/4 liter water door de bloem mengen tot er een soepel deeg ontstaat. Dit deeg enige tijd zeer goed doorkneden en aansluitend 15 - 20 minuten laten rusten. Voor het vormen van de pannenkoekjes, deegballetjes ter grootte van een walnoot op een vlakke, met olie besprenkelde ondergrond plat maken. Gebruik hiervoor de bal van de hand en plet ze net zolang tot ze 1 mm dik zijn met een doorsneden van 5 cm. De pannenkoekjes vullen met het amandelmengsel en dichtklappen. Wat boter in een koekenpan laten smelten en de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin bakken.

Melui Maa Loz Oe Chlit (Marokko) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vissteaks uit Marokko
0 min
Bekijk recept

Melui (Marokko)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Maa Chlii (Marokko)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Mebrom (Marokko)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Melui
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept