Melui (Marokko)

7
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De deegbal uit de kom nemen en een eetlepel olie in de kom doen. Met duim en wijsvinger bolvormige stukken deeg uit de deegbal nemen ter grootte van een mandarijn. Deze deegballetjes in de kom platdrukken en uit elkaar trekken. In de lengte dubbelvouwen en dan oprollen. Daarna het deeg telkens weer in de lengte uitrekken. Uiteindelijk de uitgerekte deegrol in een spiraalvorm oprollen en met de hand weer tot een plak uitduwen. De deegplakken op een schaal klaarleggen om te bakken, maar tussendoor nogmaals met de hand pletten. Een schaaltje olie klaarzetten. een grote, platte koekenpan verhitten en met wat olie besprenkelen. In een platte schaal of schotel wat olie gieten en hierin het deeg met de hand tot een ronde pannenkoek vormen. Na elkaar de pannenkoeken in de pan doen en nogmaals aan beide zijden met wat olie besprenkelen. De pannenkoeken aan beide zijden goudbruin bakken en uit de pan nemen.

Melui (Marokko) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vissteaks uit Marokko
0 min
Bekijk recept

Melui Maa Loz Oe Chlit (Marokko)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Maa Chlii (Marokko)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melui Mebrom (Marokko)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Melui
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept