1 Bak de amandelen op een zacht vuur in wat olijfolie goudbruin. Laat ze uitlekken en hak ze grof.
2 Verhit de olie in de stoofpan en braad de stukken kip rondom aan. Doe er de ui, de gember, de kaneel, peper en zout bij. Blus met een 1/2 glas water en laat afgedekt 45 minuten stoven.
3 Ontbeen de kip. Laat het stoofvocht tot de helft inkoken. Doe er de suiker en de losgeklopte eieren bij. Neem de pan van het vuur en roer goed zodat de eieren niet stollen.
4 Bestrijk de vellen brickdeeg aan beide kanten met olijfolie. Leg 2 vellen naast elkaar op een ingevette bakplaat. Verdeel er de helft van de kip, de saus en de amandelen over. Dek af met nog 2 vellen, verdeel daarover de rest van de kip, de saus en de amandelen. Dek af met de resterende velle brickdeeg.
5 Zet 30 to 45 miinuten in de oven op 200?c. Werk af met gezeefde bloemsuiker en kaneelpoeder.
Bastilla Met Kip En Amandelen is een recept van Smulweb.nl