Bstila (duiven- Of Kippepastei)

8
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een grote ronde bakvorm in en zorg dat alle ingredienten onder handbereik liggen; deeg, gesmolten boter, amandelpasta, kip en de saus. Smeer een vel deeg in met boter en leg het met de beboterde kant naar boven in de ovenschaal. Doe dit met nog 4 of 5 vellen, en leg ze zo in de ovenschaal dat de vellen half over de rand hangen. Ga zo door en maak een tweede deeglaag. Giet de saus in de schaal, en bedek de saus met twee lagen deegvellen van 3 a 4 vellen elk - deze keer moet het deeg niet over de rand van de vorm hangen. Bedek deze laag met het vlees. Leg hier weer twee lagen deeg over, en verdeel hier weer de amandelen over. Neem nu de deegflappen die over de rand hangen en vouw ze om zodat ze de amandelen bedekken. Leg 1 vel deeg met de beboterde kant naar beneden bovenop de pastei, en daarbovenop weer een cirkel van 4 of 5 vellen, met de beboterde kant naar beneden. Steek de overhangende flappen in de schaal, alsof je een bed opmaakt . Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en zet de bstila tot gebruik in de koelkast. (Je kunt dit gerecht vrij ver van tevoren maken.) Verwarm de oven op 200ºC, en zet de pastei erin. Als na 15-20 minuten de bovenkant goudbruin is, een ronde ovenschaal erover plaatsen en de pastei voorzichtig omdraaien en terug in de oven zetten zodat de andere kant ook bruin wordt. Serveer de Bstila op een grote schaal, bestrooi de bovenkant met poedersuiker en maak met het kaneelpoeder voorzichtig een raster erop. Geef iedereen een bakje poedersuiker om naar eigen smaak toe te voegen.

Bstila (duiven- Of Kippepastei) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Braziliaanse kippepastei
Bekijk recept
Kippepastei
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kippepastei
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse Kippenpastei
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bstila
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept