De Marokkaanse lamsvleesschotel: Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwijder het vliesje van de knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Verwarm de margarine in een pan met een anti aanbakbodem. Bak het vlees al omscheppend bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en pers er in een knoflookpers het teentje knoflook boven uit. Voeg het vlees, het gemberpoeder, de kurkuma, de tomatenpuree en de bouillon toe en stoof het vlees met de deksel op de pan 1 uur op een zacht vuur. Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de kikkererwten door het vees en warm het geheel goed door. Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout. De peer met druiven: Schilde de peren. Snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Verdeel de peren over 2 coupes en druppel er de likeur of het sinaasappelsap op. Was de druiven en verwijder eventueel de pitjes. Verdeel de yoghurt over de peren en garneer met de druiven.
Marokkaanse Lamsvleesschotel is een recept van Smulweb.nl