Verhit de olie, fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook, voeg het gehakt toe (pluk het wat uit elkaar als je het in de pan doet) en bak het rul. Voeg een flinke scheut gezeefde tomaat toe (ongeveer 4 eetlepels) en een scheutje water om het iets dunner te maken. Voeg de in blokjes gesneden courgette of aubergine en de uitgelekte kikkererwten toe, dan bouillonblokje, cayennepeper, ketoembar, kaneel en evt. kardemom. Alles goed doorroeren en een poosje laten pruttelen op laag vuur tot de courgette/aubergine gaar is, indien nodig nog een scheutje water toevoegen als het dreigt aan te bakken. Hoe lang het duurt hangt vooral af van jezelf - als je van nog vrij harde aubergine/courgette houdt, is het al na een minuut of vijf zover. Af en toe eens proeven, dus. Op het laatst een paar takjes koriander fijnsnijden en er doorroeren, niet meekoken. Als je geen verse koriander hebt, kun je op het moment dat je de kruiden erbij doet ook iets meer korianderpoeder erin gooien.
Kikkererwten Op Z`n Marokkaans is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa