Tajine Van Kardoen

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snij de ribben van de kardoen los, verwijder het bladgroen en schrap alle vezeltjes en bladresten van de ribben. Snij de ribben in stukken van 5 cm en leg ze in ruim water met de azijn (tegen het verkleuren). Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime braadpan op matig hoog vuur. Doe het vlees, de knoflook, gemberpoeder, geelwortel of saffraan en de kikkererwten erbij. Bak alles 10 min. regelmatig omscheppen). Doe het water erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Haal de kardoen uit het water en doe bij het vlees. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 60 min. zachtjes koken. Meng de bloem met wat water, voeg dit bij het gerecht en schep voorzichtig om. Laat nog 5 min. zachtjes koken totdat de saus gebonden is.

Tajine Van Kardoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tajine van kardoen
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept