Het tarwegriesmeel weer uitspreiden op een platte schaal, besprenkelen met wat olie en water en luchtig losroeren om de korrels van elkaar te scheiden. Geleidelijk aan de rest van de olie en nog een 1/2 liter water door de couscous mengen; zorg dat het goed verdeeld wordt. Laten staan tot het water geheel opgenomen is. De pompoen in stukken snijden, de courgette in de lengte in vieren snijden, dan verdelen in stukken van 5 cm. Paprika in repen snijden. Deze 3 gesneden ingredienten aan het vlees toevoegen. De laatste tomaat, eveneens in stukken gesneden, ook aan de bouillon toevoegen. De couscous weer in het bovenste gedeelte van de stoompan doen, pan sluiten en het geheel weer aan de kook brengen. 40 minuten zachtjes laten koken, dan de couscous weer uit de pan nemen, op een vlakke schaal uitspreiden en los en luchtig maken. Meng een 1/2 theelepel zout en de boter erdoor. De rozijnen intussen met met het weekwater even aan de kook brengen en enkele minuten zachtjes laten koken. Kort voor het serveren de couscous voor de derde maal in de stoompan boven de bouillon verwarmen. Dan uit de pan halen, nog wat losroeren en een ring van vormen op een grote, platte schaal. De groenten voorzichtig met een schuimspaan uit de bouillon nemen, even uit laten lekken en samen met het vlees in de couscousring scheppen, zodat het vlees in het midden ligt en de groente er omheen. Een deel van de bouillon over de groente en de couscous gieten tot het gerecht smeu?g, maar niet te nat is. Als laatste de rozijnen over het geheel strooien.
Rundvlees-groentecouscous is een recept van Smulweb.nl