Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze fijn. Laat ze fruiten in een stoofpan met de olijfolie. Doe er de stukken lamsvlees bij en laat ze enkele minuten bruinen. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Doe ze in de stoofpan samen met het kaneelpoeder, de gember en de saffraan. Giet er een glas water bij en breng op smaak met zout en peper. U kunt ook een speciale tajineschotel van vuurvast aardewerk gebruiken. Dek af en laat gedurende een uur op een zacht vuur of in de oven sudderen. Snijd de gekonfijte citroenen in vieren en verwijder al het vruchtvlees, dat een bittere smaak geeft. Voeg na het uurtje sudderen de lege citroenschillen, de peultjes, de bonen en de amandelen bij het vlees. Dek af en laat nog eens 15 minuten sudderen. Heel warm opdienen.
Tajine Van Lam Met Saffraan, Gember En Kaneel is een recept van Smulweb.nl