De mosselen enkele keren goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende exemplaren weggooien. De prei en de worteltjes schoonmaken en beide in grove stukken hakken. Alle groenten in de ovenvaste schaal leggen. De mosselen erover verdelen en de wijn toevoegen. Het geheel (afgedekt) in 3-5 minuten op vol vermogen aan de kook brengen en vervolgens (afgedekt) in 4-6 minuten op 70 procent gaar koken. De mosselen tussendoor een paar keer opschudden. De mosselen uit de schelpen halen en over de ovenvaste bordjes verdelen. De boter in de glazen litermaat (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen smelten. De roomkaas met wat het mosselvocht vermengen tot een homogene saus is ontstaan. De saus over de mosselen schenken en de Parmezaanse kaas erover strooien. De bordjes met twee tegelijk op de combinatiestand grill en magnetron onder de hete grill plaatsen en ze 3-5 minuten op 50 procent verwarmen tot de bovenkant mooi bruin is.
Gegratineerde Mosselen Met Twee Soorten Kaas is een recept van Smulweb.nl