Mosselen In Basilicum

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze in kokend water, schrik ze af, ontvel ze en ontpit ze. Snijd de tomaten in blokjes. Fruit de tomatenblokjes in de verhitte olie en breng ze met zout en versgemalen peper op smaak. Voeg de basilicum, de wijn en de mosselen toe en laat het geheel koken tot de schelpen open staan. Schud daarbij goed om zodat de mosselen gelijkmatig gaar worden. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en neem ze uit de schelpen. Roer de room in het mosselvocht en laat het geheel nog 1 tot 2 minuten koken. Snijd de basilicumbladeren met de keukenschaar in smalle repen. Breng alles op smaak en voeg de mosselen weer toe. Strooi de basilicum over de saus en laat er even de kook over komen.

Mosselen In Basilicum is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept