Maak eerst de soesjes: Doe het water in de pan met de boter en het zout. Breng dit aan de kook en doe in een keer de bloem erdoor. Roer dit goed door tot er een stevige bal ontstaat. Neem de pan van het fornuis en laat deze afkoelen tot de pan handwarm is. Doe vervolgens bij beetjes het ei erdoor en roer steeds goed door. Wanneer het mengsel van de lepel afloopt geen ei meer toevoegen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak met 2 theelepels balletjes van het soezendeeg en doe dit op een beboterde bakplaat. Doe vervolgens 10 minuten in de oven en daarna nog 10 minuten op 200 graden. Daarna nog 10 minuten in een open oven laten staan. Af laten koelen en open knippen. Doe in de keukenmachine de zalmsnippers, de monchou of creme fraiche (mon chou is steviger, met creme fraiche zal het mengsel dunner worden, evt. steviger maken door wat boter toe te voegen), peper, bieslook, kervel. Alles goed mixen. In de oven wat op laten stijven. Vervolgens in de soesjes doen en serveren.
Soesjes Gevuld Met Zalmmouse is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit