Friese Witlofstamp

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en kook de aardappelen.Maak de witlof schoon, snijd het in ringen. Smelt de boter in een hapjespan (niet bruin laten worden) en smoor de witlof gaar.Snijd de ham in kleine blokjes. Stamp de aardappels met de creme fraiche, doe de witlof en de ham erdoorheen. Doe een deel in een ovenschaal leg daarop de helft van de kaas, doe de rest er bovenop en bedek weer met de kaas.Zet het in de oven of onder de grill tot er een bruin korstje op zit.

Friese Witlofstamp is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische witlofstamp met pittige piccalilly
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofstamp met boerenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Friese kaassoesjes
15 min Snack
Bekijk recept