Stoofperen Uit De Magnetron

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De stoofperen schillen, de peren of heel laten en dan alleen het kroontje verwijderen of halveren en dan ook het steeltje en desgewenst het klokhuis verwijderen. De stoofperen wassen, in de schaal leggen en besprenkelen met het citroensap alvorens ze met de suiker worden bestrooid. Tussen en onder de peertjes twee stukjes citroenschil en de pijpkaneel leggen. De schaal in de magnetron zetten en de peertjes aan de kook brengen. (afgedekt, 8-10 min, ca. 750 watt) en daarna zachtjes laten doorkoken (afgedekt, 15 minuten, ca. 225 watt) tot ze gaar zijn. Wilt u ze rood van kleur, dan de peertjes nog enige tijd langer heel zachtjes laten doorkoken op ca. 100 watt, de daarvoor benodigde tijd is zeer afhankelijk van het ras van de peertjes. Het vocht van de stoofpeertjes met een mengsel van aardappelmeel en witte wijn of water binden. Reken per dl vocht 1 tl aardappelmeel. Tenslotte de citroenschilletjes en het stukje pijpkaneel verwijderen.

Stoofperen Uit De Magnetron is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Shoarmasalade met stoomgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriewitlof met peterseliepuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept