De stoofperen schillen, de peren of heel laten en dan alleen het kroontje verwijderen of halveren en dan ook het steeltje en desgewenst het klokhuis verwijderen. De stoofperen wassen, in de schaal leggen en besprenkelen met het citroensap alvorens ze met de suiker worden bestrooid. Tussen en onder de peertjes twee stukjes citroenschil en de pijpkaneel leggen. De schaal in de magnetron zetten en de peertjes aan de kook brengen. (afgedekt, 8-10 min, ca. 750 watt) en daarna zachtjes laten doorkoken (afgedekt, 15 minuten, ca. 225 watt) tot ze gaar zijn. Wilt u ze rood van kleur, dan de peertjes nog enige tijd langer heel zachtjes laten doorkoken op ca. 100 watt, de daarvoor benodigde tijd is zeer afhankelijk van het ras van de peertjes. Het vocht van de stoofpeertjes met een mengsel van aardappelmeel en witte wijn of water binden. Reken per dl vocht 1 tl aardappelmeel. Tenslotte de citroenschilletjes en het stukje pijpkaneel verwijderen.
Stoofperen Uit De Magnetron is een recept van Smulweb.nl