Maak de groenten schoon. Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1-2 cm, de wortel in plakjes en de champignons in vieren. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes lekker knapperig. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de stukjes lente-ui, 1/3 van de wortel en 1/3 van de champignons toe en bak ze even mee. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer 1 eetlepel mosterd en de pils door het vlees-groentemengsel. Breng de vloeistof aan de kook, leg de deksle op de pan en laat het vlees zachtjes ongeveer 2 uur stoven. Wel af en toe roeren. Voeg de rest van de wortel en champignons toe en 3 dl. warm water toe aan de stoofpot. Breng het vocht weer aan de kook en laat het vlees in nog ongeveer 45 minuten verder gaar worden. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. De appel aan de stoofpot toevoegen en ongeveer 10 minuten mee laten pruttelen. Roer de maizena glad met de slagroom en schenk het mengsel al roerende bij de stoofpot. Blijf roeren tot het stoofvocht gebonden is. Voeg naar smaak nog wat zout, peper en mosterd toe. Strooi de peterselie erover.
Bourgondische Stoofpot is een recept van Smulweb.nl