Breng in een grote pan een laagje van 5 cm water aan de kook. Schil de aardappelen (groene plekken en ?pitten? wegsnijden!), was ze en snijd in stukken van gelijke grootte. Doe de aardappelen in de pan en breng het geheel weer aan de kook. Laat de aardappelen in 20 - 25 minuten gaarkoken. In de tussentijd kun je de overige ingredienten klaar gaan maken, in onderstaande volgorde: Versnipper de 4 sjalotjes (of de uien) zo fijn mogelijk. Was de andijvie, snijd deze in zo dun mogelijke reepjes (begin bij het uiteinde van de krop), was de groente nogmaals in een vergiet. Breng 3-4 dl water aan de kook. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn en roer beetje bij beetje het water erdoor. Klop de puree luchtig en roer de andijvie, de mosterd, de uitjes, de noten en de peper erdoor. Breng het geheel op smaak met de sojasaus. Haal de pan meteen van het vuur. TIP: schep meteen op voor een knapperige stamppot! Laat anders de stamppot nog even staan met het deksel op de pan. De andijvie kan dan wat slinken, waardoor de stamppot zachter wordt.
Stamppot Andijvie Met Cashewnoten is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam