Herfststoofpot

2
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een wok en bak het vlees(evt in porties)op hoog vuur mooi bruin.leg dit apart in alufolie.bak daarna de gepelde sjalotten (evt. gehalveerd)in het bakvet even aan.breng ondertussen in een braadpan de fond ,wijn en de kruiden aan de kook en zet ook de waterkoker aan met een halve liter water er in. doe nu de sjalotten en het vlees in de braadpan bij de wijn/fond en giet er kokend water over tot het vlees net niet helemaalonder staat,deksel op de pan een pruttelen maar op laag vuur. doe na een uur de winterpeen in schijfjes erbij. weer een half uur later de paddestoelen en de krieltjes. nog een kwartier later de elstar in stukjes en laat het geheel nog een kwartiertje pruttelen.verbrokkel de kastanje en doe die er de laatste 5 minuten bij. maak desnoods het kookvocht wat dikker met een roux of finesse

Herfststoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Karins Herfststoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Karins Herfststoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept