Hachee

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Intussen in braadpan boter verhitten. Uien toevoegen en in 3 minuten zachtjes fruiten. Uit pan nemen en boter opnieuw verhitten. Vlees toevoegen en al omscheppende op matig hoog vuur in 5 minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en al omscheppende nog halve minuut meebakken. Aan vlees toevoegen: uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, suiker, appelstroop en azijn. Al roerende aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur 2,5 uur zachtjes stoven tot vlees helemaal gaar is, af en toe omscheppen. Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Hachee binden met 2 theelepels maïzena: In kopje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan kokende hachee toevoegen en blijven roeren tot hachee licht gebonden is. Hachee op smaak brengen met zout en peper.

Hachee is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Hollandse hachee met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Hollandse hachee met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept