Intussen in braadpan boter verhitten. Uien toevoegen en in 3 minuten zachtjes fruiten. Uit pan nemen en boter opnieuw verhitten. Vlees toevoegen en al omscheppende op matig hoog vuur in 5 minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en al omscheppende nog halve minuut meebakken. Aan vlees toevoegen: uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, suiker, appelstroop en azijn. Al roerende aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur 2,5 uur zachtjes stoven tot vlees helemaal gaar is, af en toe omscheppen. Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Hachee binden met 2 theelepels maïzena: In kopje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan kokende hachee toevoegen en blijven roeren tot hachee licht gebonden is. Hachee op smaak brengen met zout en peper.