In Zout Ingelegde Zalm

0
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder voorzichtig de kleine graatjes uit de filets (gaat makkelijk met een pincet). Bestrooi de filets zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant met het zout (dit moet grof zout zijn, zodat het vocht uit de vis kan trekken; fijn zout wordt door de vis geabsorbeerd waardoor deze te zout wordt) en leg ze op elkaar zodat de vis zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt. Bedek hem met plastic folie en laat het tenminste 12 uren en ten hoogste 24 uren in de ijskast intrekken. Draai de zalm om als het vocht zich ophoopt.Schraap voor het opdienen het zout met een mes of een spatel eraf en veeg de vis droog met keukenpapier. Snijd de vis in dunne plakjes.

In Zout Ingelegde Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept