Spekjessaus

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Aardappelen koken, een vaste puree maken (melk en boter gebruiken + nootmuskaat). Sla wassen : de hele bladeren ontdoen van de nerven en na het wassen oprollen en in fijne reepjes snijden of indien met andijvie gebruikt deze ook wassen en fijn versnijden. Spek goed laten uitbakken in een pot (1L), bestrooien met flink wat peper, het bakvet in de pot laten, hieraan 20 ml water toevoegen (voorzichtig beetje bij beetje toevoegen. 1 eetlepel frambozenwijnazijn en +/- 350 ml gewone azijn. Even laten opkoken en afzetten. Deze hoeveelheden kunnen explosief lijken maar het is de azijn dat het vet van het spek afbreekt, maar wel de smaak van het spek laat behouden. En tenzlotte de hoeveelheid saus die men gebruikt is naar eigen keuze.

Spekjessaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaten-spekjessaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spinaziepasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met boontjes, spekjessaus en ei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tomaten-spekjessaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spinaziepasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met boontjes, spekjessaus en ei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept