Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pan en voeg ongeveer
2.1/2 l water toe - alles moet onder water staan - en breng dit aan de kook. Verwijder het schuim en laat 30 minuten zachtjes doorkoken.Voor de visballetjes:Doe de in vieren gesneden ui met de eieren, het zout, de suiker en de peper in de keukenmachine en maal dat mengsel tot een pasta. Doe dit over in een mengkom en roer hier het matsemeel doorheen. Doe nu de vis in de keukenmachine en maal hem 5 seconden tot hij fijngesneden is. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het geen pasta wordt. Doe de vis bij de uien en het matsemeel en meng dit goed door elkaar. Zet het mengsel een half uur afgedekt in de koelkast.Maak je handen nat en maak van het mengsel balletjes ter grootte van een mandarijn (of ovale vormen). Leg ze in de visbouillon, doe een deksel op de pan en laat ze op een klein vuur 30 minuten pruttelen. Laat afkoelen en haal daarna de visballetjes en de vissenkoppen (deez worden beschouwd als delicatesse) eruit. Leg ze naast elkaar op een diepe schotel. Schep een beetje bouillon over de vis en laat de rest van de bouillon inkoken, giet deze daarna ook over de vis.Vis de wortelplakjes eruit en versier ieder balletje met een plakje.Laat een nacht opstijven in de koelkast; er zal zich dan een stevige aspic vormen.Opdienen met chrain (mierikswortelsaus)(zie hiervoor mijn recepten onder ′sauzen/dressings′).