Walnoten-karamelijs

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak caramel door klein klontje boter te smelten en de suiker te verhitten. Nadat de boter bruin kleurt, moet je nog even doorverhitten tot het mengsel nog donkerder kleurt. Daarna voorzichtig een paar eetlepels water of melk toevoegen om een caramelstroop te krijgen. Met de pan nog heet de noten erdoor roeren en het geheel op bakpapier storten. Na afkoelen met deegroller verkruimelen. IJs: klop eierdooier, suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg al roerende melk toe. Klop slagroom bijna stijf. Vermeng slagroom met ei-melkmengsel en giet in de ijsmachine. Voeg halverwege (na ca. 20 minuten) de noten toe.

Walnoten-karamelijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme marshmallows met karamelijs en pecannoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Karamelijs met espresso
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pecan-karamelijs met chocoladesaus
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept