Breng een pan met water en zout aan de kook. Maak de witlof schoon, snij de onderkant kegelvormig in en doe de struikjes in het kokende water. Laat ze 20 minuten koken en laat ze zorgvuldig uitlekken. Smelt 20 gram boter in een pannetje. Snij het spek in julienne en sauteer het bruin in de boter. Doe het spek bij de warme bechamelsaus, evenals de geraspte kaas, waarvan U wat achterhoudt om de schaal straks mee te bestrooien. Geef er de tomatenpuree bij en wat oregano, zout en peper en roer goed zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Klop de eidooiers los en voeg ze, van het vuur af, bij de saus. Klop ze er goed door. Leg de witlof op de bodem van een ovenvaste schaal, geef er de saus over bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet de schaal onder de salamander. Laat even gratineren en serveer.
Witlof Met Auroresaus is een recept van Smulweb.nl