Kook de witlof in een bodum water met zout in circa 8 minuten.Laat de lof in een vergiet uitlekken.Smelt 30gram van de boter in een pan en roer er de bloem door.Voeg en nu voorzichtig roerend scheutje voor scheutje het kookvocht en de melk aan toe totdat het een gebonden saus is ontstaan.Roer er nu de geraspte kaas door.Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.Haal de pan van het vuur en klop de dooiers door de saus.Breng deze op smaak met wat zout en peper.Besmeer een ovenschaal met de rest van de boter. Omwikkel de struikjes witlof met ham,leg ze in de ovenschaal en schenk er de kaassaus overheen Strooi de rest van de kaas er overheen.Gratineer de lof in een voorverwarmde oven ( 220 gr) in 20 minuten zo dat er een lekker bruin korstje aan zit. Geef er aardappelpuree bij ">
Gegratineerde Witlofschotel is een recept van Smulweb.nl