Meng in een kopje : 1 theel. bloem, ? theel. peper, 1 theel. zout ,lekker mengen. Verder: 1 grote ui pellen en grof snijden. 2 zure appelen in blokjes snijden. Deze met citroensap besprenkelen om verkleuring tegen te gaan. Tevens: 100 gr. mager ontbijtspek in stukjes snijden. Dan 250 gr. varkenslever in blokjes snijden en deze in een kom vermengen met de gekruide bloem. In een : 20 gr. boter smelten(onafgedekt,?-1 minuut,ca.750 watt). De stukjes spek door de gesmolten boter roeren en het mengsel in de magnetron verhitteen tot het spek begint te kleuren (onafgedekt,4-5 minuten,ca.750 watt). Het mengsel een of tweemaal omscheppen. Vervolens de uisnipperen toevoegen en de schaal opnieuw in de magnetron zetten tot de uisnippers glazig zijn(afgedekt,3 minuten,ca.750 watt). De stukjes lever en de blokjes appel goed door de inhoud van de schaal scheppen en het geheel nogmaals in de magnetron zetten(afgedekt,5-6 minuten,ca.500 watt)tot de lever net niet meer rauw is en de blokjes appel door en door warm geworden zijn. Oppassen dat de lever niet te droog wordt. De smaak controleren en zonodig cooigeren. Direct serveren. Magnetrontijd:13-15 minutten. Let wel... Serveren in cominatie met aardappelpuree of rosti. Ook kalfslever kan op deze manier worden bereid! Desgewenst kunt u ook eerst plakjes spek uitbakken en deze later verkruimeld en wel over het gerecht strooien.
Blokjes Lever Met Spek, Ui En Appel is een recept van Smulweb.nl