15 minuten voorbereidingstijd 20 minuten bereidingstijd Eieren in 8 min. hard koken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren halveren. Eiwitten heel fijn snijden. Dooiers boven kom door zeef wrijven of met vork in kom heel fijn prakken. Met garde olie druppelsgewijs door dooiers kloppen. Azijn toevoegen en blijven kloppen tot saus egale, mayonaiseachtige substantie wordt. Eventueel staafmixer gebruiken. Eiwitsnippers, kappertjes, peterselie en dille door saus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik in koelkast bewaren. Saus uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen. Kabeljauw in 4 stukken snijden. In pan (waarin visstukken precies naast elkaar passen) bouillon met wijn aan de kook brengen. Vuur laag draaien, zodat bouillon net onder kookpunt blijft. Vis in pan leggen en in ca. 8 min. gaar laten worden (= pocheren). Vis met schuimspaan voorzichtig uit pan scheppen en op vier warme borden leggen. Saus erover verdelen. Garneren met plakjes citroen.
Gepocheerde Kabeljauw Met Kruidensaus is een recept van Smulweb.nl