Gepocheerde Kabeljauw Met Kruidensaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

15 minuten voorbereidingstijd 20 minuten bereidingstijd Eieren in 8 min. hard koken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren halveren. Eiwitten heel fijn snijden. Dooiers boven kom door zeef wrijven of met vork in kom heel fijn prakken. Met garde olie druppelsgewijs door dooiers kloppen. Azijn toevoegen en blijven kloppen tot saus egale, mayonaiseachtige substantie wordt. Eventueel staafmixer gebruiken. Eiwitsnippers, kappertjes, peterselie en dille door saus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik in koelkast bewaren. Saus uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen. Kabeljauw in 4 stukken snijden. In pan (waarin visstukken precies naast elkaar passen) bouillon met wijn aan de kook brengen. Vuur laag draaien, zodat bouillon net onder kookpunt blijft. Vis in pan leggen en in ca. 8 min. gaar laten worden (= pocheren). Vis met schuimspaan voorzichtig uit pan scheppen en op vier warme borden leggen. Saus erover verdelen. Garneren met plakjes citroen.

Gepocheerde Kabeljauw Met Kruidensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met Italiaanse groenten en kip
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse winterstoof met komijnenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept