Snijd van elk van de kipfilets in 5 gelijke stukken en doe ze in een kom. Snijd een helft van de rode ui in vieren, haal de laagjes los van elkaar en doe ze samen met de overige opgesomde ingredienten bij de kip. Schep goed om en laat afgedekt met een doek minstens een half uur rusten. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand en zet het rooster 15 cm onder het grillelement. Ga verder met de linzen. Snipper de tweede helft van de rode ui. Verhit de olie in een middelgrote pan, laat de ui 5 minuten fruiten en schep er de linzen door, zo dat ze rondom met een laagje olie worden bedekt. Zet het deksel op de pan en laat de linzen 30-40 minuten zachtjes koken tot het vocht is geabsorbeerd. Rijg de stukken kip aan de spiesen. Neem eerst een stuk van een laurierblad, dan een stuk kip, dan een stuk ui en eindig met een laurierblad. Leg de stukken kip met het vel naar boven onder de grill en schuif een schaal onder het rooster om het uitgelopen vet op te vangen. Bestrooi de stukken kip royaal peper en zout en laat ze 20 minuten roosteren. Keer ze in die tijd een keer om en bestrijk 2 of 3 keer met de marinade. Breng de linzen, als de kip gaar is, op smaak met peper en zout en verdeel ze over de voorverwarmde borden. Haal de stukken kip tussen de tanden van een vork van de spiesen en lepel er de warme marinade en het opgevangen braadvocht over.
Geroosterde Kip Met Citroen,knoflook En Rozemarijn En Linzen is een recept van Smulweb.nl