Gestoomde Wijting Met Blanke Botersaus Van Jenever

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het witlof fijnsnijden en lichtjes aanbakken in een beetje boter. Bestrooien met de suiker en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Ondertussen de blanke botersaus met jenever bereiden: de witte wijn samen met de jenever en de fijngesnipperde sjalot laten inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft. De room toevoegen en opnieuw laten inkoken. Vervolgens opwerken met de rest van de koude en in klontjes verdeelde boter. Kruiden met cayennepeper, zout en peper, door een fijne zeef passeren en warm houden. De wijtingfilets kruiden met peper en zout en gaarstomen in een stoompan gedurende ongeveer 4 minuten.

Gestoomde Wijting Met Blanke Botersaus Van Jenever is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Punch van rode vruchten, kersenjenever en appelsap
Snack
Bekijk recept
Komkommerschuitjes met garnalen-jeneversalade
10 min Snack
Bekijk recept
Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept