Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Doe wat zout, peper, het kerriepoeder en de maizena in een plastic zak. Schud alles goed doorelkaar. Leg de reepjes kippenvlees erbij en schud alles dan zo lang tot het kippenvlees aan alle kanten met een ma?zenalaagje is bedekt. Maak de bleekselderijstengels schoon. Trek, indien nodig, de draden eraf. Snijd de stengels in smalle reepjes. Snipper de bosuitjes. Hak de knoflookteen ragfijn of pers deze uit. Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes kippenvlees er, onder voortdurend roeren en omscheppen, 5 minuten in. Strooi het gemberpoeder, de bosuitjes, het knoflook en de bleekselderij erover. Schep alles enkele malen om. Schenk de bouillon erbij en laat alles, onder regelmatig omroeren, 5 a 7 minuten koken. Voeg de sherry en de ketjap manis toe. Proef de saus en voeg naar smaak zout en/of peper toe. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
Kip Met Bleekselderij is een recept van Smulweb.nl